Chronische pijn

act-therapie-dordrecht-ridderkerk-hannelies

Chronische aandoening of pijn

Heb je last van een chronische aandoening of pijn en ben je op zoek naar een therapeut? Je bent welkom in mijn praktijk in Dordrecht en Ridderkerk of voor online therapie.

Veel mensen hebben last van klachten die langdurig zijn. Soms weet je waardoor het komt. Soms is het onverklaarbaar. Je klachten hebben vaak grote invloed op hoe je je voelt en ook op hoe je je gedraagt.

Chronische pijn-therapiepsycholoog


ACT therapie bij Chronische aandoening of pijn

Acceptance and Commitment Therapie (ACT) is zeer effectief gebleken bij het behandelen van en omgaan met chronische klachten of pijn. Leven met chronische klachten vergt doorzettingsvermogen. Daarnaast leer je anders omgaan met je klachten (acceptatie).

Je leert om het gevecht met (vervelende) gedachten, gevoelens / lichamelijke sensaties te stoppen. Je leert meer in het moment te leven. Door meer in het moment te leven leer je dichter bij jezelf te zijn.


Psychologische flexibiliteit

Je pijn verandert niet meteen, maar je gevoelens mogen er zijn, dat geeft ruimte om voor jezelf te zorgen en te doen wat je belangrijk vindt(commitment). We noemen dit ook wel psychologische flexibiliteit.

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken?
Ik help je graag verder!

Hannelies
Geregistreerd bij de NFG en RBCZ