Misofonie

act-therapie-dordrecht-ridderkerk-hannelies

Misofonie

Heb je last van gevoeligheid voor geluid/ misofonie en ben je op zoek naar een therapeut? Je bent welkom in mijn praktijk in Dordrecht en Ridderkerk of voor online therapie.

Als je gevoelig bent voor geluiden, of een lage tolerantie hebt voor bepaalde geluiden kun je veel klachten hebben die je belemmeren om ontspannen te leven. Dit kan gaan om tikgeluiden, rammelen, ademen of hoesten, slurpen, slikken, snuiven of smakken. Het kan ook zijn dat je last hebt van bewegingen.

Misofonie-therapiepsycholoog

Bij het horen van het geluid of het zien van de beweging ontstaat een reflex dat negatieve gevoelens of boosheid oproept. Het proberen te vermijden van de geluiden of bewegingen maakt het probleem vaak juist erger. In het AMC Amsterdam wordt professionele behandeling geboden, maar vaak is daar een lange wachtlijst.


ACT bij Misofonie

Tijdens de therapie leer je met Acceptance and Commitment Therapie (ACT) in combinatie met de technieken uit het hulpboek van A v Loon en M vd Pol om anders om te gaan met je negatieve reactie op geluiden of bewegingen. Vaak zijn clienten in het begin wat argwanend tegen de behandeling en geloven ze niet dat het iets oplevert.

Het vraagt ook inspanning, maar bijna iedereen heeft er veel baat bij en is blij met de nieuwe inzichten en technieken die ze meekrijgen en die we oefenen.

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken?
Ik help je graag verder!

Hannelies
Geregistreerd bij de NFG en RBCZ