Vermoeidheid / Stress

act-therapie-dordrecht-ridderkerk-hannelies

Vermoeidheid/ stress

Heb je last van vermoeidheid of stress en ben je op zoek naar een therapeut? Je bent welkom in mijn praktijk in Dordrecht en Ridderkerk of voor online therapie.

Stress kennen we allemaal wel eens. We noemen dat vaak gezonde spanning. Het helpt je om je ergens op te richten met aandacht. Stress heeft ook invloed op je lichaam, je voelt dat je meer spanning hebt en je hartslag of ademhaling kunnen omhoog gaan.

Vermoeidheid-stress therapiepsycholoog

Als het goed is duurt dit niet te lang en word je na zo’n situatie weer rustig. Als er te lang stress is door problemen in je leven kan het klachten geven zoals vermoeidheid, piekeren, boosheid, verdriet, slecht slapen. Langere tijd onder stress leven is niet goed voor je. Hierdoor ga je vaak ook ongezonder leven waardoor je in een cirkel terecht komt.


Stoppen met worstelen

ACT Therapie kan je enorm helpen om dit te doorbreken. ACT leert dat je vaak geen controle op gebeurtenissen, emoties en gedachten hebt. Daarom is het niet effectief als je ze probeert te veranderen. Waar je wél invloed op hebt is hoe je op deze gebeurtenissen, gedachten en emoties reageert; je gedrag.

ACT helpt je om te stoppen met worstelen. Je leert bereidheid om flexibel om te gaan met dingen die je niet kunt veranderen door ze meer van een afstand te bekijken. Daarnaast leer je keuzes te maken om te leven op de manier zoals jij dat belangrijk vindt. We noemen dit psychologische flexibiliteit.

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken?
Ik help je graag verder!

Hannelies
Geregistreerd bij de NFG en RBCZ